Wat maakt Suriname geschikt als outsource land?

Wat maakt Suriname geschikt als outsource land?

Suriname is bij uitstek en misschien wel het meest geschikte land om werkzaamheden vanuit Nederland uit te besteden. Turkije, Marokko of Portugal zijn een aantal landen waar u eventueel zou kunnen uitbesteden. Alhoewel er een aantal voordelen zijn aan nearshoring, wegen deze niet of nauwelijks op tegen het uitbesteden naar Suriname.

3 redenen waarom Suriname zeer geschikt is als offshore:

1.
Nederlandse voertaal
Suriname een van de weinige landen buiten Nederland waar de Nederlandse taal de voertaal is. Dit maakt een enorm verschil met eerdere genoemde outsource landen. In Suriname wordt er in het Nederlands onderwezen, gedacht en gesproken. Er is geen sprake van een taalbarrière wanneer u een vraag heeft of iets nader wilt toelichten. 

2. Weinig cultuurverschillen
Door de geschiedenis heen zijn Nederland en Suriname aan elkaar verbonden geraakt. Hierdoor kent Suriname de cultuur in Nederland en zijn de verschillen nihil. Zo wordt er nog altijd het 20:00 uur journaal gevolgd. Bovendien kent iedere Surinamer wel een in Nederland wonend familielid, kennis of vriend. Men kan zich dus goed bewegen binnen de Nederlandse werkcultuur.

3. Tot 50% kostenbesparing
Een van dé redenen die bedrijven vanuit Nederland werkzaamheden uitbesteden naar Suriname, is het aantrekkelijk tarief. Veel bedrijven besparen tot wel 50% van hun kosten ten opzichte van een Nederlandse medewerker.
In Suriname is het levensonderhoud een stuk lager, zorgverzekering, huur of hypotheek maar ook voedsel en andere zaken zijn over het algemeen een stuk lager dan in Nederland.
Hierdoor is het mogelijk om tarieven te hanteren die niet te vergelijken zijn met die u in Nederland betaald. Alle werkgeverslasten bespaard u al uit door te outsourcen naar Suriname. Zeker met de huidige kosten stijgingen. Bovendien kunt u besparen op toeslagen in avonden en nachten wanneer u voor Suriname kiest. In Suriname heeft u een voordelig tijdsverschil van 4 a 5 uren.


M
eer weten over het outsourcen in Suriname?
Neem vrijblijvend contact met ons op.